Praktische info
Het spreekt voor zich dat je met eigen zonnepanelen, je eigen groene stroom, véél minder betaalt aan je energiebeheerder. Een gezin schrijft maandelijks zo’n 250 euro over aan de energieleverancier. Zonnepanelen nemen een flinke hap uit die kosten. Denk maar aan wat je kan doen met 250 euro. Nieuwe schoenen voor de kinderen? Een etentje?
wat zijn de voordelen van je zonnepanelen?

Groene stroom in eigen handen

Meer dan 1 op 50 gezinnen heeft momenteel zonnepanelen. Dat is goed nieuws! Meer dan ooit zijn gezinnen en bedrijven zich bewust van hun ecologische voetafdruk. We staan ook meer stil bij de fluctuerende en onzekere prijzen van energie. Zelf duurzame stroom opwekken en gebruiken staat meer dan ooit bovenaan de investeringslijst. En gelukkig maar, want er zijn behoorlijk wat voordelen verbonden aan je eigen zonnepanelen, je eigen groene stroom.

Je eigen groene stroom opwekken levert centen op

Het spreekt voor zich dat je met eigen zonnepanelen, je eigen groene stroom, véél minder betaalt aan je energiebeheerder. Een gezin schrijft maandelijks zo’n 250 euro over aan de energieleverancier. Zonnepanelen nemen een flinke hap uit die kosten. Denk maar aan wat je kan doen met 250 euro. Nieuwe schoenen voor de kinderen? Een etentje? Een dagje pretpark. Het totale financiële voordeel van je eigen zonnepanelen kan na 25 jaar oplopen tot zo’n 30.000 euro.

Je bent onafhankelijk van fluctuerende energieprijzen

Energiekosten zijn onvoorspelbaar. Alhoewel, we weten inmiddels dat deze prijzen enkel de lucht ingaan. Elk jaar stijgen de prijzen enkele percentages. Tussen mid 2021 en mid 2022 spreken we zelfs van een verdubbeling. Dat is voor veel gezinnen een enorme extra kost.


Met zonnepanelen kan je als het ware een stabiele kost voor je energie vastleggen. Na installatie kan je de prijs voor stroom gedurende 25 jaar zo goed als zeker bepalen. Je kent de kost voor de installatie en de lange garanties geven je gemoedsrust over eventuele mankementen.


Neem er zeker even je energiefactuur bij en vergelijk deze investering, die een garantie tot stabiliteit voorziet voor de komende 25 jaar, met je huidige maandelijkse aflossingen.


Psst… Als je zelf energie opwekt, betaal je geen energiebelasting meer. Ook die kost mag je supprimeren.

Je woning krijgt een upgrade

Ben je van plan je woning ooit te verkopen? Dan is de aanwezigheid van zonnepanelen een extra troef. De waarde van een woning stijgt namelijk wanneer er groene stroom aanwezig is. Ook de EPC-waarde is gunstiger wanneer er zonnepanelen aanwezig zijn.

Zeker de nieuwe designs van de zonnepanelen zijn esthetisch strak en subtiel aanwezig.

Je hebt een positieve impact op klimaat en milieu

De klimaatverandering is een onderwerp dat we met z’n allen onder ogen moeten zien. We kunnen er niet

meer omheen. En elk beetje helpt. Minder CO2 uitstoten is een zeer verstandige zet om je steentje bij te dragen, bijvoorbeeld.


Fossiele brandstoffen moeten op de achtergrond verdwijnen. Daar zijn we nog lang niet, want ze staan nog steeds in voor 85% van alle opgewekte stroom. We drukken dit cijfer wel sterk omlaag wanneer we collectief overstappen naar zonnepanelen en eigen groene stroom.


Luchtvervuiling wordt ook sterk afgeremd wanneer we meer gaan instaan voor eigen groene energie. Kolencentrales produceren enorme hoeveelheden andere gassen en fijnstof, die in onze longen en in ons voedsel terecht kunnen komen. Jakkes! Schone energie van zonnepanelen helpt om die vervuiling terug te dringen.

Timothy - CEO Atom
"We willen ook echt een verschil maken. Daarom komen we ook elke dag werken, met een brede glimlach."

Klinkt goed, maar wat als je de investeringskost niet kan betalen?

Klinkt goed, maar wat als je de investeringskost niet kan betalen?
De aankoopkost van zonnepanelen met installatie, zonder batterij, start vanaf 5000 euro. Dat is een som geld die niet elk gezin zomaar op tafel kan leggen. Logisch. Daarom hebben we bij Atom een dienst om je te helpen bij deze financiering.

Praat erover met onze energie-architecten. Er is een oplossing voor elk gezin. En dan zijn er nog subsidies...

Subsidies geven een extra duwtje in de rug

Het blijft altijd meegenomen wanneer de overheid groene aankopen gedeeltelijk terugbetaalt via subsidies.

Subsidies lopen best hoog op. Dat is goed nieuws, want zo kunnen meerdere mensen groene energie opwekken.

Je kan tot wel € 1.500 voor een installatie van zonnepanelen ontvangen en tot € 2.550 extra indien er een batterij wordt bijgeplaatst. Samen goed voor € 4.050 aan subsidies.
Dat is niet mis, toch?

Hou er rekening mee dat deze bedragen afnemen naarmate de tijd verstrekt. Vandaag heb je dus sowieso de meest gunstige situatie wat subsidies betreft.

Zit je met vragen?

Neem zeker contact op met onze energie-architecten voor meer informatie.

Onze energieblog

Altijd op de hoogte
Made on
Tilda